Ocak 31, 2010

Sevgililer Gününü Hisset ...


Benim için hergün sevgililer günü ;)
Ekonominin bir çarkı !
Sevgililer günüde kaç yıldır kutlanıyor sanki?
Her yıl kırmızı kalplerin içinde boğuluyoruz, değiştirin artık...gibi cümleler kurmuyorsanız okumaya devam edebilirsiniz.

Ben sevgililer gününün 4.yy Romasına dayanan, papaz Valentine ölüm tarihi ile anılan tarihçesine değinmek istemiyorum. 14 Şubat bu yıl, 2010'da pazar gününe denk geliyor.Bu günden itibaren her mağazada başlayan şenliklerle, pazar akşam haberlerine kadar tarihçesi ve klişelerini yaşayacağız. Yaşayalım tabii, ekonomiyede katkıda bulunsun, her günün tadını çıkaralım diye içtenlikle düşünenlerdenim. Tabii kendi ekonomimi de düşünerek :)
Bu sevgililer gününden başlayarak, her yıldan önce, hergün, her hafta, her ay sevgilinizle sevginizi paylaşmanızın ilk adımını atmak lazım.
Sevgi bizim var oluş nedenimiz, hep sevgiyi aramıyormuyuz ?
Annemizi severek başlıyoruz bu hayata, hayatımızı sevgi içinde yaşamak ihitiyacı ile günlerimizi geçiyoruz. Sevgiyi hayatımızın her nesnesine, kişisine ve gününe yaymalıyız. İşte o zaman sevgililer gününü daha eğlenceli, huzur ve mutluluk içinde geçirebiliriz diğer günlerimiz gibi.
Önce kendini severek başlamalısın, çok doğru ve kesin çözüm.
Önce can, sonra canan değilmidir?
Kendimizi düşünelim, en sevdiğimiz olması gereken kendimiz bu sevgililer gününde ne istiyor diye soralım. Bunu lütfen bu yıl deneyin, bu hayatta en değer vermemiz gereken, en çok sevmemiz gereken kendimizle bu yıl sevgililer gününü nasıl geçirmek istiyoruz.
Her yıl sevgilisi olmayanlar için sevgilliler gününe değinilir ve nasıl bir çaresiz duruma konulur. Daha beter yalnız ve sevgisiz hissettirilir insanlar. Halbuki bir an düşünsek, en sevdiğimiz kişi kendimizle çok güzel bir gün yaşıyoruz, yaşadığımız her gün gibi. Yarın hiç yaşamayacak gibi bu yıl sevgililer gününü yaşayalım. Sevgiyi hissederek, sevgimizin herkes tarafından hissedilmesini sağlayarak.
En sevdiğim oğlum ve canım eşimle birlikte güzel bir pazar geçirmek istiyorum.
Annemi, kardeşlerimi telefonla arayarak sevgililer gününüz kutlu olsun diyeceğim, sevgiyi hissetmeleri için onlara sevgimi göndereceğim.
Oğlum ve eşimle ne mi yapabiliriz? Ekonomiye nasıl katkıda bulunabiliriz araştırdım.
Sizinlede paylaşmak çok isterim.